Ergste gekte woningmarkt lijkt voorbij

Bron: Texelse Courant

Geplaatst op: 18 okt 2022

“Je merkt dat ook de markt op Texel aan het veranderen is. De duurdere woningen en woningen waar grondig gerenoveerd moet worden staan wat langer te koop. De huizen aan de onderkant van de markt gaan nog steeds heel snel, maar de ergste gekte raakt er uit.”

 

Aan het woord Ruben Kooijman van makelaarskantoor Kortekaas & Kooijman (voorheen TM Vastgoed). Sinds dit jaar beschikt het kantoor over twee vestigingen, het vertrouwde toenmalige VVV-kantoor aan de Dorpsstraat in De Koog en het kantoor aan Waalderstraat 1 in Den Burg. Rubens compagnon Richard Kortekaas vult aan: “De wereld is onzeker. De energieprijzen zijn enorm gestegen en bouwmaterialen zijn niet te krijgen of de levertijd is lang. Dan moet je ook nog een aannemer weten te vinden. Door dit soort factoren staan ‘klushuizen’ langer te koop. De uitdaging voor de één, biedt kansen voor de ander en je ziet nu dat mensen die zelf goed kunnen klussen, weer kansen krijgen om een woning te kopen. De tijd van overbieden neemt wat af, de rust in de woningmarkt lijkt wat terug te keren. 

 

Specialisme

Het vak van de makelaar wordt volgens Richard steeds meer specialistisch. “Twintig jaar geleden had je makelaars en die die waren aan- en verkoopmakelaar van woon- en bedrijfspanden. Daarnaast waren ze ook nog verzekeraar en hypotheekadviseur. Tegenwoordig kiezen de meeste makelaars toch echt voor een specialisme. Wij richten ons vooral op permanente en recreatiewoningen. Daarnaast onderscheiden wij ons met het energielabel. Wij zijn het enige makelaarskantoor op Texel die die diensten zelf in huis hebben. Hierdoor kun je snel schakelen.”

 

Aandacht aan presentatie

Elk makelaarskantoor heeft zijn eigen aanpak en probeert zich te onderscheiden. Ruben: “Wij besteden veel zorg en aandacht aan de fotografie en hebben een vaste samenwerking met fotograaf Justin Sinner. Dat bevalt heel goed en hij is daar ook beter in. Een makelaar is geen fotograaf. We besteden bewust veel tijd en aandacht aan de presentatie van een woning en leggen het belang daarvan ook uit aan de klant. Daarnaast ontzorgen we onze klanten in het gehele aan/verkoopproces en merken we dat het feit dat we een verhuisbus beschikbaar hebben voor onze klanten, heel goed werkt. Het wordt gewaardeerd. Het laat zien dat we waardering voor onze klanten hebben en dat we met ze meedenken.”

 

Kantoren op toplocaties

Het gesprek aan de Waalderstraat is prettig, het gaat goed bij Kortekaas & Kooijman. “Dat we nu ook een kantoor hebben in Den Burg bevalt goed. Je kunt nu ook afspraken in Den Burg plannen”, vertelt Ruben. 

Waar er veel verandert in de makelaarswereld, blijven er ook veel dingen vertrouwd. Door het raam is te zien dat de één na de ander toch voor de etalage blijft stilstaan om te kijken wat er te koop is. “Ja, daar kan de makelaar nog altijd niet zonder”, lacht Ruben. 

 

Uitbreiding team

Doordat het zo goed gaat bij het bedrijf, zal uitbreiding van het team hopelijk niet lang op zich laten wachten. “We zijn nog op zoek naar een extra marketeer met ambitie die goed in ons team past. Mensen die denken dat ze geschikt zijn voor de functie kunnen motivatie en cv mailen naar info@kortekaasenkooijman.nl, bellen voor meer informatie kan via 0222-310314. We zoeken een echte duizendpoot die ook kundig is met de diverse socialmediaplatforms”, vertelt Richard. 

 

Tot slot van het interview wijst Ruben nog even op de Oktober Woonmaand-actie van Kortekaas & Kooijman. “Deze hele maand krijgen klanten die voor ons kiezen tien procent korting op de verkoopcourtage. En natuurlijk mogen ze gratis gebruik maken van onze verhuisbus. Mensen mogen ons altijd bellen voor een verkennend gesprek.”